Zenica
0

Danas realizacija programa "Dani zapošljavanja"

FENA
Zenica
Zenica
U Zenici će danas biti realiziran program „Dani zapošljavanja“ koji je sastavni dio trogodišnjeg projekta zapošljavanja mladih.

Ovaj program finansiran je od Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Austrijske agencije za tehničku saradnju (ADC), a implementatori su njemačka kompanija GOPA i četiri partnerske organizacije iz BiH: Posao.ba, Agencija Spektar, ProMENTE Sarajevo i Taldi Tuzla.

U okviru programa za učenike završnih godina srednje škole, studente i sve one koji su završili formalno obrazovanje u Općini Zenica bit će organizirane radionice o temi zapošljavanja i samozapošljavanja.

Istovremeno s održavanjem radionica, od 11 do 17 sati na prostoru ispred robne kuće “Bosna” odvijat će se program prikupljanja biografija i razgovor s poslodavcima, gdje će mladi imati priliku da ispune biografiju i tako apliciraju za željeni posao.

Projekt pomaže školama u osnivanju karijernih centara, u ruralnim oblastima obavlja preduzetničke treninge i pruža praktičnu podršku zavodima za zapošljavanje u pružanju aktivnih mjera zapošljavanja s posebnim fokusom na starosnu grupu do 30 godina.

Program „Dani zapošljavanja“ u Zenici je podržan od Općine i Agencije za lokalni ekonomski razvoj ZEDA, uz učešće Business-Start-up Centra Zenica.