BiH
0

Danas razmatranje prijedloga Zakona o budžetu institucija BiH za 2008.

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) je na početku današnje sjednice u Sarajevu podržao održavanje protestnog skupa koji su za danas u pet minuta do 12 sati zakazali aktivisti nevladinog sektora povodom narušene sigurnosne situacije u BiH.

Dogovoreno je da Dom, u znak podrške, napravi pauzu u vrijeme održavanja skupa te da poslanici po vlastitom nahođenju odluče da li će mu prisustvovati ili ne.

Poslanik Socijaldemokratske partije BiH Denis Bećirović je predlagao da se u dnevni red današnje sjednice kao prva tačka uvrsti razmatranje opće sigurnosne situacije u BiH s posebnim osvrtom na maloljetničku delikvenciju, ističući da u ovom trenutku ne postoji ozbiljnije pitanje za cijelu BiH.

S obzirom na to da poslovnički nije bilo moguće danas realizirati ovu tačku dogovoreno je da to bude obavezna tačka na narednoj sjednici, a da se od Vijeća ministara i resornog ministarstva zatraži pisani materijal.

Predstavnički dom državnog parlamenta danas će u prvom čitanju razmatrati Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2008. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Krajem januara Predsjedništvo BiH je utvrdilo prijedlog prema kojem bi ovogodišnji budžet institucija BiH iznosio 1,231 milijardu KM (1.231.357.560 KM).