BiH
0

Danas ponovno brojanje glasačkih listića za 31 biračko mjesto

SRNA
U Glavnom centru za brojanje glasačkih listića sa opštih izbora u BiH, održanih 12. oktobra, danas će biti obavljeno ponovno brojanje za 31 biračko mjesto.

"Ponovnom brojanju glasačkih listića mogu prisustvovati akreditovani posmatrači političkih subjekata za biračka mjesta sa kojih se vrši ponovno brojanje, i to onih političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koje se vrši brojanje, kao i akreditovani posmatrači za Glavni centar za brojanje", izjavila je Srni portparolka Centralne izborne komisije (CIK) BiH Maksida Pirić.

Ona je podsjetila da je ponovno brojanje naređeno nakon što je glavni kontrolor za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja na opštim izborima obavijestio CIK da nije moguće verifikovati rezltate izbora na ovim biračkim mjestima sa zbirnog obrasca koji su sačinili birački odbori zbog velikih odstupanja u podacima.

Prema njenim riječima, prisustvo početku ponovnog brojanja najavili su predsjednik i članovi CIK-a.

Ona je dodala da mediji mogu popratiti početak ponovnog brojanja u Glavnom centru za brojanje u sarajevskoj dvorani "Zetra", koji je zakazan za 10.00 sati.