BiH
7

Danas počinju "Dani Kantona Sarajevo"

FENA
Manifestacija "Dani Kantona Sarajevo" počinje danas polaganjem cvijeća u okviru obilježavanja 22. godišnjice bitke za odbranu Predsjedništva BiH.

Tim povodom predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić položit će cvijeće na mezarju Kovači, a Komšić će potom položiti cvijeće i na grobljima "Lav" i "Stadion".

Cvijeće će na mezarje Kovači, grobljima "Lav" i "Stadion" položiti i delegacije Kantona Sarajevo.

U organizaciji Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS bit će organizirano saobraćanje prvog električnog tramvaja kod okretaljke, tramvaja broj šest na Skenderiji, a povodom obilježavanja godišnjice njegovog uvođenja u gradski prijevoz u Sarajevu.

U organizaciji Javne ustanove Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) bit će upriličena projekcija filma "Od skloništa do Sarajevskog ratnog teatra" rediteljice Sanele Kapetanović u Centru društvenih aktivnosti (CDA), dok će na istom mjestu također u organizaciji SARTR-a biti postavljena izložba "Posteri Sarajevskog ratnog teatra".

U organizaciji Fotokluba Sarajevo i Bosanskog kulturnog centra bit će otvorena izložba umjetničke fotografije "Crtati svjetlom" autora Mensure Jahić i Fahrudina Fehimovića u Galeriji BKC-a, dok će u Kinoteci BiH biti održana projekcija dokumentarnog filma "Orkestar" reditelja Pjera Žalice.