Za mjesec oktobar
0

Danas počela isplata dječijeg i materinskog dodatka u RS-u

SRNA
U Republici Srpskoj danas je počela redovna isplata dječijeg i materinskog dodatka za oktobar, potvrđeno je Srni u Poštama Republike Srpske.

Nakon izvršene obnove dokumentacije za produžetak korištenja prava dosadašnjim korisnicima, isplatom dodatka za oktobar obuhvaćeno je 31.126 djece, odnosno 22.118 korisnika - roditelja, a materinskim 2.805 majki - saopćeno je iz Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske.

Za redovnu isplatu dječijeg dodatka za oktobar obezbijeđeno je 1.662.420 KM, a za materinski 196.350 KM.

Korisnici dodatka na djecu koji do sada nisu obnovili dokumentaciju mogu to uraditi u narednom peridu kod nadležnih centara za socijalni rad, odnosno službi socijalne i dječije zaštite u kojima imaju prebivalište.

Iz Javnog fonda za dječiju zaštitu navode da će dječiji dodatak i materinski dodatak i u narednom periodu imati prioritet u isplati prava.

Nadležni organi Fonda pratit će ostvarenje prihoda u tekućoj godini, te bez obzira na dinamiku ostvarivanja prihoda do kraja tekuće i u narednoj godini isplata će se vršiti do 5. u mjesecu za protekli mjesec, dok će se ostala prava isplaćivati u skladu sa prilivom sredstava i ostvarenim sredstvima i finansijskim planom Fonda.