BiH
0

Danas plate budžetskim korisnicima u Kantonu 10

SRNA
Usvajanjem odluke o privremenom finansiranju za prvo tromjesečje ove godine stvoreni su uslovi za isplatu plata budžetskim korisnicima Kantona 10, tako da će prosvjetnim radnicima i policijskim službenicima plate za januar biti isplaćene danas, a ostalim korisnicima sutra.

Ovlašteni član tročlanog rukovodstva kantonalne Skupštine za pitanja finansija do formiranja nove Vlade Dinko Barać potvrdio je lokalnim medijima da je juče obavio tehničke formalnosti u vezi sa deponovanjem potpisa u banci, a da će danas biti predati nalozi za uplatu plata na račune prosvjetnih radnika i policajaca.

Zastupnici u novom sazivu Skupštine Kantona 10, 2. marta usvojili su odluku o privremenom finansiranju budžetskih korisnika od 1. januara do 31. marta tekuće godine, nakon što je predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Nediljko Rimac podnio ostavku na tu dužnost.

Pošto Kanton 10 nema vladu, poslove iz njene nadležnosti u dijelu koji se odnosi na finansijske transakcije preuzelo je rukovodstvo kantonalne Skupštine, a odlukom o privremenom finansiranju budžetskih korisnika u prvom tromjesečju planirana su sredstva od 17,4 miliona maraka.