U susret zimi
4

Danas otvaranje Berze turizma i ugostiteljstva na Jahorini

SRNA
Jahorina
Jahorina
Na Jahorini će danas biti otvorena Berza turizma i ugostiteljstva "U susret zimi 2012/2013" i zimska turistička sezona, rekao je Srni direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Savo Kovač.

Kovač je naglasio da ove godine šesnaesti put Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, Olimpijski centar "Jahorina" i Udruženje hotelijera "Jahorina" organizuju ovu turističku manifestaciju, koja se završava sutra.

On je istakao da će ovo biti prilika da se na jednom mjestu sretnu predstavnici turoperatora, turističkih agencija, hotelijeri, proizvođači i distributeri hrane i pića, opreme za ugostiteljstvo i turistički radnici, te da uz razmjenu iskustava sklope poslovne aranžmane za predstojeću zimsku turističku sezonu.

Kovač navodi da je potvrđen dolazak velikog broja izlagača i agencija koje rade sa Jahorinom, kao i medija koji će izvještavati o ovoj manifestaciji.

Prema njegovim riječima, i ove godine će biti dodijeljena priznanja "Srebrna pahuljica" najzaslužnijima za promociju Jahorine i turizma.

Kovač je napomenuo da će biti upriličena i izložba fotografija prijavljenih na konkurs za najbolju fotografiju Jahorine i proglašenje pobjednika.

On navodi da će na ovoj manifestaciji Olimpijski centar "Jahorina" predstaviti novi sajt, Kulturni centar Pale novu sportsku dvoranu i sadržaje pećine Orlovača.

Prema njegovim riječima, biće predstavljen i projekat "Vrhprača" koji se odnosi na unapređenje proizvodnje zdrave hrane.

Kovač kaže da je cilj manifestacije da se skrene pažnja na ovu zimsku turističku sezonu i mnoga nova dešavanja na olimpijskoj ljepotici.

On je istakao da je, prema broju dolazaka gostiju na Jahorini, Srbija na prvom mjestu, slijede Hrvatska i Slovenija, a cilj je privući i goste iz Crne Gore i okruženja.