Vijeće ministara BiH
0

Danas o zahtjevu haškog tužilaštva za dostavljanje dokumentacije

SRNA
Vijeće ministara BiH trebalo bi danas da razmotri zahtjev tužilaštva Haškog tribunala za dostavljanje dokumentacije u vezi za slučajem suđenja prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

Izvor Srne iz Vijeća ministara BiH nije mogao da navede više detalja o ovoj tački dnevnog reda današnje sjednice.

Pred ministrima će se naći i Izvještaj o stanju trgovine ljudima u BiH i Izvještaj o provođenju Akcionog plana za borbu protiv trgovine ljudima u BiH za prošlu godinu. 

Na dnevnom redu sjednice bit će i prijedlog mišljenja na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih partija, Prijedlog migracionog profila BiH za 2009. godinu, Prijedlog programa obilježavanja značajnih datuma iz oblasti ljudskih prava u BiH za 2010. godinu, te Informacija o prezentaciji Univerzalnog pregleda o stanju ljudskih prava BiH. 

Vijeće ministara BiH razmatrat će i Nacrt osnova za vođenje pregovora za zaključivanje Sporazuma o izmjeni Sporazuma o socijalnom osiguranju između BiH i Slovenije, te nacrt osnova za zaključivanje Sporazuma o kreditu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj i Sporazuma o finansiranju između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj - Prvo programsko finansiranje za razvojne politike javne potrošnje.

Sjednica je zakazana za 10.00 sati, a nakon njenog okončanja bit će izdato saopštenje.