Vijeće ministara BiH
0

Danas o realizaciji Mape puta za liberalizaciju viznog režima

FENA
Analiza provođenja Mape puta za liberalizaciju viznog režima i Informacija o održanom sastanku o realizaciji Akcionog plana za provođenje Mape puta za liberalizaciju viznog režima na vrhu je dnevnog reda tematske sjednice Vijeća ministara BiH posvećene evropskim integracijama.

Na dnevnom redu su, također, Prijedlog odluke o uspostavljanju radnih grupa za evropske integracije, Informacija o Prvom sastanku Privremenog odbora Evropske zajednice i Bosne i Hercegovine održanom 7. 10. 2008. godine, te Prijedlog odluke o formiranju Radne grupe za provođenje javne rasprave o ciljnom jeziku/jezicima u procesu prevođenja acquis communautaire i o modelu prevođenja acquis communautaire u Bosni i Hercegovini.

Vijeće ministara će se izjasniti i o Informaciji o IPA Jadranskom programu prekogranične saradnje 2007-2013. s prijedlogom zaključka o obavezama Direkcije za evropske integracije kao Operativne strukture za drugu komponentu IPA-e "Prekogranična saradnja" i Ministarstva finansija i trezora u finansijskoj kontroli implementacije IPA Jadranskog programa prekogranične saradnje u BiH.