Vijeće ministara BiH
0

Danas o izmjenama Zakona o finansiranju institucija BiH

SRNA
Vijeće ministara BiH razmatrat će danas Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora.

Pred ministrima će se naći i novi tekst Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH, kao i Nacrt zakona o izbjeglicama iz BiH, raseljenim osobama i povratnicima, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku.

Na predloženom dnevnom redu sjednice je i Nacrt sporazuma o finansiranju Projekta registracije nekretnina između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj, te Prijedlog odluke o formiranju Vijeća za djecu BiH, čiji je predlagač Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Vijeće ministara BiH trebalo bi da razmatra i Informaciju o izradi izvještaja za treći kvartal 2012. godine o stanju provođenja aktivnosti iz dokumenta "Akcioni plan za prevazilaženje posljedica pristupanja Hrvatske Evropskoj uniji".

Na predloženom dnevnom redu je i Informacija o usvojenim odlukama Evropske komisije u vezi sa nekoliko sektora iz programa višekorisničke IPA-e od 2010. do 2012. godine.

Pred ministrima će se naći i Informacija o ponudi Saudijske Arabije za zamjenu zemljišta u Sarajevu za zgradu u Washingtonu, te Prijedlog odluke o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata u oblasti kulture u BiH za ovu godinu.

Vijeće ministara na sjednici bi u okviru obimnog dnevnog reda trebalo da razmatra i novi tekst Prijedloga odluke o uslovima i načinu zaštite fizičkog i moralnog integriteta državnog službenika u institucijama BiH tokom obavljanja dužnosti, čiji je predlagač Agencija za državnu službu BiH.

Sjednica počinje u 10.00 sati, saopšteno je iz Vijeća ministara.