Sjednica Predsjedništva BiH
0

Danas o istupima službenika Ministarstva vanjskih poslova

SRNA
Predsjedništvo BiH trebalo bi sutra da razmatra upućivanje nota i istupe službenika Ministarstva vanjskih poslova BiH u vezi sa hapšenjem ratnog člana Predsjedništva BiH Ejupa Ganića.

Pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH za bilateralne odnose Jasmina Pašalić uputila je 3. marta protestnu notu Ambasadi Srbije u BiH povodom hapšenja Ganića u Velikoj Britaniji. U noti se između ostalog Srbija optužuje za narušavanje odnosa sa BiH.

Na sjednici će biti razmatran i istup službenika MVP-a u vezi sa Kosovom, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Savjetnik za medije srpskog člana Predsjedništva BiH Đorđe Latinović izjavio je ranije Srni da će Predsjedništvo BiH raspravljati o slučaju kada je službenik MVP-a BiH davao izjave za medije u vezi sa obilježevanjem tzv. dvogodišnjice nezavisnosti Kosova. On nije precizirao o čijim istupima se tačno radi.

Članovi Predsjedništva BiH razmatraće i Izvještaj o implementaciji Sporazuma o konačnom raspolaganju svim pravima i obavezama na pokretnoj imovini koja će i dalje služiti za potrebe odbrane i proces uništavanja viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

Predsjedništvo BiH razmatraće Informaciju o mogućnostima angažovanja jedinica Oružanih snaga BiH u mirovnoj misiji u Afganistanu, navodi se u saopštenju.