O automobilima i plinu
0

Danas nastavak sjednice Vlade FBiH

FENA
Radna sjednica Vlade Federacije BiH koja je počela u četvrtak bit će nastavljena u ponedjeljak, a na dnevnom redu je između ostaloga i Informacija o broju službenih automobila s karakteristikama.

Služba za zajedničke poslove Federacije BiH uputila je federalnoj vladi konačan izvještaj o broju automobila kojima raspolaže Vlada Federacije BiH i 64 federalne institucije.

Na dnevnom redu sjednice je i Prijedlog rješenja o nominovanju za razrješenje članova Nadzornog odbora JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, kao i Prijedlog rješenja o nominovanju za privremeno imenovanje članova Nadzornog odbora JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar.

U prvom dijelu sjednice Vlada FBiH u četvrtak je dala saglasnost na odluku Nadzornog odbora "BH-gasa" na korekciju cijene prirodnog gasa.

Data je saglasnost i za popunjavanje radnih mjesta u 24 federalna ministarstva, federalne uprave i federalne upravne organizacije upražnjenih po osnovu dobrovoljnog istupanja iz državne službe, penzioniranja ili smrti.

Vlada je u četvrtak usvojila i izmjene i dopune odluka kojima se regulira visina naknada za rad u komisijama za administrativna pitanja i za statusna pitanja članova Vlade FBiH i njihovih savjetnika.

Shodno već donesenim odlukama i rješenjima i u ovim radnim tijelima za članove je utvrđena visina mjesečne naknade od 350 KM (dosad je bila 495 KM), a sekretarima komisija 300 KM.

Nakon sjednice Ured za informiranje Vlade Federacije BiH proslijedit će saopćenje za medije.