BiH
0

Danas nastavak sjednice Skupštine KS

FENA
Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, koja je prekinuta prošle sedmice, bit će nastavljena danas.

Prvi dio ove sjednice prekinut je u srijedu u trenutku kada su se zastupnici trebali izjašnjavati o potvrđivanju razrješenja vršilaca dužnosti, a potom i imenovanja novih vršioca dužnosti, predsjednika i članova skupština 14 kantonalnih javnih preduzeća.

Zastupnici Stranke za BiH zatražili su pauzu prije rasprave i izjašnjavanja da bi se usaglasili o ovom pitanju, ali sjednica nakon toga nije nastavljena.

Ranije je Vlada KS-a predložila, a potom je Skupština KS-a usvojila da u ovim skupštinama bude pet umjesto tri člana, za što će kako tvrde zastupnici iz opozicije, iz budžeta trebati izdvojiti dodatnih oko milion KM.

Nakon razmatranja ove tačke dnevnog reda bit će razmatrano i pitanje izmjene naziva ulica u mjesnim zajednicama "Breka - Koševo II" i "Pionirska Dolina - Nahorevo" na području općine Centar Sarajevo.

Na dnevnom redu je i nekoliko izvještaja o radu i to JP "Televizija Kantona Sarajevo", javnih ustanova iz oblasti predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" te Izvještaj o radu Kantonalne uprave Civilne zaštite.