BiH
0

Danas informacija o napadu na Američku ambasadu

Sarajevo-x.com
Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH danas će razmotriti informaciju Ministarstva bezbjednosti u vezi sa terorističkim napadom na zgradu Ambasade SAD u Sarajevu u oktobru prošle godine.

Predsjedavajuća Komisijom Dušanka Majkić rekla je Srni da su, osim ministra sigurnosti Sadika Ahmetovića, koji treba da podnese izvještaj o napadu Mevlida Jašarevića na zgradu Ambasade, na sjednicu Komisije pozvani i predstavnici svih sigurnosnih agencija BiH koje su bile uključene u ovaj slučaj.

   "Očekujemo kvalitetnu diskusiju i da ćemo dobiti odgovore koje nismo imali do sada, a koje su mediji imali i prije komisije", rekla je Majkićeva.

   Ona je navela da će Komisija danas razmotriti i Informaciju Ministarstva sigurnosti BiH u vezi sa obavljenim nadzornim aktivnostima u Ministarstvu vanjskih poslova.

   "Po prijavi zamjenika ministra vanjskih poslova Ane Trišić-Babić, koja je obavijestila Komisiju za odbranu i sigurnost i Ministarstvo sigurnosti da se unutar MIP-a uništava određena dokumentacija, izvršen je nadzor i sačinjena zvanična informacija", rekla je Majkićeva.