Najava
0

Danas 22. sjednica Doma naroda FBiH

FENA
U Sarajevu je za danas sazvana 22. sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

U najavljenom obimnom dnevnom redu je mnoštvo predloženih zakona ili izmjena već postojećih te drugih odluka, a prema izjavama iz Parlamenta, ne očekuje se značajnije odstupanje od najavljenog plana.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjih obaveza Federacije, zatim Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o budžetima, predviđeni su za razmatranje po hitnoj proceduri.

Skraćeni postupak je najavljen za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o štrajku kojeg je u parlamentarnu proceduru uputila Vesna Saradžić, poslanica u drugom, Predstavničkom domu, kao i za njen prijedlog koji se odnosi na dopunu Krivičnog zakona FBiH. Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registarciji poslovnih subjekata čiji je predlagač poslanički klub Bosanskohercegovačke patriotske stranke - Sefer Halilović također je upućen u proceduru po skraćenom postupku.

Za ovu sjednicu Doma naroda, u redovnoj proceduri su za delegatsku raspravu najavljeni prijedlozi zakona o poljoprivrednom zemljištu, zatim o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju osoba s invaliditetom, kao i nacrti zakona o unutrašnjoj trgovini te o zaštiti od nasilja u porodici.

Sjednica treba da počne u 10 sati.