BiH
99

Dan otvorenih vrata u subotu na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu, jedna od najvećih i najrespektabilnijih domaćih visokoškolskih ustanova, organizira Dan otvorenih vrata u subotu 23.5.2015. godine, u vremenu od 10 do 16 sati.

"Pozivamo vas da nas posjetite i da vam predstavimo jedine međunarodno akreditirane programe u Bosni i Hercegovini iz oblasti elektrotehnike i računarstva. Studijski programi prvog ciklusa studija Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu akreditirani od njemačke akreditacijske agencije – ASIIN (akreditacijska agencija za studijske programe iz područja tehničkih nauka, informatike, prirodnih nauka i matematike)", navodi se u pozivu iz ove visokoškolske ustanove.

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Sarajevu umjesto obećanja nudi višedecenijsku tradiciju potvrđenu pozitivnim iskustvima brojnih generacija bivših studenata.

Diploma stečena na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu i danas otvara brojne prilike za zaposlenje i nastavak obrazovanja u Bosni i Hercegovini, Evropi i svijetu.

Ova manifestacija predviđena je u okviru programa predstavljanja Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu kako učenicima srednjih škola u Kantonu Sarajevo i šire, tako i svim zainteresiranim privrednim i društvenim subjektima iz okruženja, istaknuto je u saopćenju za javnost.