Ekonomski fakultet Sarajevo
0

Dan otvorenih vrata Sarajevo Business School

FENA
Ekonomski fakultet danas je upriličio Dan otvorenih vrata Sarajevo Business School kojom prilikom je predstavljen dodiplomski i postdiplomski studij sa međunarodnom akreditacijom ENQA (Europan Association for Quality Assurance in Higher Education).

Zajednički ga realiziraju Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu i Griffith College Dublin, Faculty of Business (GCD).

Dekan Ekonomskog fakulteta Veljko Trivun istakao je da ove dvije obrazovne institucije sarađuju drugu godinu i da je riječ o modernom metodama učenja.

Nastava ova dva fakulteta (univerziteta) organizuje se na engleskom jeziku, a predavači su profesori sa obje institucije i drugi inostrani predavači. Program traje tri godine, prema Bolonjskim standardima, i to prve dvije godine u Sarajevu, a treća godina u Dablinu, Irska.

Studij je baziran na partnerstvu između Griffith College-a, koji posjeduje međunarodnu „ACCA Platinum“ i irsku HETAC akreditaciju, i Ekonomskog fakulteta u Sarajevu koji je član EFMD-a i AACSB-a .

Kordinator ovog programa studiranja je profesor Besim Ćulahović koji je naveo da je od prošle godine, kada je započela saradnja, stvoreno kvalitetno jezgro studenata, te da je cilj evropsko obrazovanje u Bosni i Hercegovini.

Uz predstavnike Ekonomskog fakulteta Danu otvorenih vrata prisustvovali su i profesori sa Irskog Univerziteta: mr. Leo O'Brien direktor međunarodnih poslova Griffith College Dublin i mr. Seamus Fizpatrick, dekan Fakulteta za biznis.

Profesori iz Irske istakli su zadovoljstvo saradnjom sa kolegama iz Sarajeva.

Nakon završetka studija studenti dobijaju diplome Ekonomskog fakulteta Sarajevo, Griffith College Dublin (Irska) i Nottingham Trent University Velika Britanija.

Na dodiplomskom studiju studenti mogu odabrati međunarodne dodiplomske studije iz oblasti: Biznis i Pravo, Kompjuteri i biznis, Računovodstvo i finansije i Žurnalizam i vizuelni mediji, dok na postdiplomskom MSC i MBA studiju mogu upisati programe iz oblasti Međunarodnog biznisa i menadžmenta.