BiH
106

Dan mladih u Zenici: 680.000 mladih u BiH može donijeti promjene

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Međunarodni Dan mladih u Zenici su obilježili članovi Omladinskog udruženja ReAktiv i Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini. Oni su kroz razne aktivnosti i anketiranje mladih obilježili dan koji je posvećen upravo njima.

Predsjednik Omladinskog udruženja ReAktiv, Aldin Alić, u razgovoru za Klix.ba je kazao kako će svoj dan obilježiti kroz više vrsta aktivnosti kao što su: činjenje dobrih djela, dijeljenje poruka koje popravljaju raspoloženje, posjeta bolesnicima u Kantonalnoj bolnici Zenica i brojne druge.

"Dan mladih smo odlučili obilježiti u tri segmenta, odnosno, tri vrste aktivnosti. Prvi način realizacije današnjih aktivnosti bazira se na činjenju dobrih djela sugrađanima u Zenici i na taj način ćemo pokušati motivisati, ne samo mlade, nego sve Zeničane i Zeničanke da nekome olakšaju svakodnevnicu. Druga i treća aktivnost se bazira na sprovedbi anketa na našim info štandovima, prva anketa je o tome da li mladi vide budućnost u BiH i da li su spremni volontirati, dok je druga vezana za predstojeće izbore", izjavio je Alić, te dodao:

"Mi želimo mlade pokrenuti da razmišljaju o procesima u društvu i da se uključe u njih, da mijenjaju budućnost, da ne budu samo pasivni posmatrači. Zaista 680.000 mladih može promijeniti političku sliku u BiH, samo ako budu glasali onako kako žele, a ne kako im se kaže".

Aktivisti ReAktiva i Asocijacije srednjoškolaca u BiH su u toku današnjeg dana kupovali sladolede prolaznicima, mijenjali konobare u kafićima na određeno vrijeme, a u Kantonalnoj bolnici Zenica posjetili su gospođu Milenku, koja nema redovne posjete, te su joj boravak u bolnici uljepšali razgovorom i lijepim druženjem.