BiH
412

Damir Nikšić: Fildžan država je kompletirana

Piše: Š. B.
Prema dosada objavljenim nezvaničnim rezultatima u Općini Centar, u borbi za načelnika nezavisni kandidat Damir Nikšić osvojio je četvrto mjesto sa 1.952 glasa, ili 11,58 posto glasova. Nikšić je u razgovoru za Klix.ba pokazao naročito razočaranje zbog slabe izlaznosti građana BiH na izbore.

"Ja sam se nadao da ću dobiti barem 3.000 glasova, a ispostavilo se da je za pobjedu trebalo tek nešto više od 5.000 glasova. To je neuspjeh i veliki gubitak za demokratiju koji bih ja pripisao građanskom bloku koji u posljednjih 15 godina nije uradio ništa kako bi motivirao i podstaknuo omladinu da glasa", rekao je Nikšić.

Kaže i da je u predizbornui kampanju uložio dosta svog novca te kako partija ne mari za omladinu, već isključivo za boračku populaciju, penzionere i stare.

Dotakao se i velike pobjede koalicije u Kantonu Sarajevo koja je od mogućih devet odnijela pobjedu u osam sarajevskih općina.

"Šta reći. Fildžan država je kompletirana. Svaka im čast, jer sve ono što su 'zapikali' prije 20-30 godina su sada i ostvarili. Jedini problem je taj što neko uporno obeshrabruje našu djecu da izlazi na izbore", dodaje Nikšić.