BiH
0

Damir Mašić posjetio Osnovu školu u Srebrenici i Potočarima

Klix.ba
Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić sa saradnicima, u četvrtak, je posjetio jOsnovnu školu u Srebrenici i njeno područno odjeljenje u Potočarima.

Tom prilikom ministar Mašić uručio je udžbenike za nacionalnu grupu predmeta učenicima koji od ove školske godine imaju priliku pohađati nastavu za ovu grupu predmeta na bosanskom jeziku.

Pored obezbijeđenih udžbenika, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je preuzelo obavezu sufinansiranja troškova prijevoza učenika u povratničkim naseljima, i to na relaciji Orlac - Bratunac.

Mašić se susreo sa načelnikom Opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem kojem je službeno uručio Odluku o sufinansiranju prijevoza učenika u iznosu od 16.500,00 KM. Na sastanku upriličenom u opštinskim prostorijama razgovarano je uslovima obrazovanja i mogućnostima za poboljšanje školovanja djece u povratničkim naseljima na području Srebrenice.

Prilikom današnje posjete Osnovnoj školi u Srebrenici i njenom područnom odjeljenju u Potočarima, ministar Mašić i direktor OŠ "Musa Ćazim Ćatić" Hamza Dobrača učenicima su donirali 300 primjeraka knjiga za školsku lektiru, koju je na inicijativu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke obezbijedila ova sarajevska osnovna škola.