BiH
19

Damir Mašić na čelu tima za koordinaciju prihvata humanitarne pomoći

Klix.ba
U skladu sa zaključkom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, koji je donesen na jučerašnjoj hitnoj sjednici, federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić ovlašten je da koordinira prihvat pomoći koju građani i pravne osobe dostavljaju za nastradale u Federaciji Bosne i Hercegovine.

S ciljem što bolje organizacije i koordinacije prikupljanja pomoći te svih ostalih humanitarnih aktivnosti obavještavamo javnost da su od danas, 18.05.2014. godine i u Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke otvorene telefonske linije za sve građane i pravne osobe koje prikupljaju pomoć za nastradale u Federaciji BiH.

Dežurni broj telefona u Sarajevu je 033 276 383, a u Mostaru 036 355 726.

Linije su otvorene u terminu od 07:00 do 21:00 sat. Dežurni telefon od 21:00 do 07:00 je 062 575 656.

Dežurni timovi će pomoći u koordiniranju i što boljoj organizaciji svih aktivnosti kada je u pitanju organizacija i prikupljanje pomoći, distribucija te saradnja sa svim relevantnim institucijama u Federaciji BiH.

Također, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke će sve informacije objavljivati putem svoje službene web stranice: www.fmon.gov.ba te svojih stranica na društvenim mrežama Facebook i Twitter.

Ovim putem pozivaju se građani i pravna lica da se priključe aktivnostima na ublažavanju i otklanjanju posljedica izazvanih poplavama, te se apelira da svoje aktivnosti na terenu ne poduzimaju samoinicijativo nego da iste koordiniraju sa ovlaštenim organizacijama poput Civilne zaštite i Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine kao i drugim humanitarnim organizacijama.