Posjeta Sarajevu
0

Dačić razgovarao s Radmanovićem

Anadolija
Susretom sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Nebojšom Radmanovićem, premijer Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova te zemlje Ivica Dačić počeo je današnju posjetu Sarajevu u okviru koje će učestvovati na regionalnom forumu o migracijama i azilu, javio je novinar agencije Anadolija.

Iako je učešće na Forumu Regionalne inicijative za migracije, azil i izbjeglice (MARRI) osnovni razlog njegovog drugog dolaska u Sarajevu otkako je na čelu srbijanske vlade, Dačić će današnju posjetu iskoristiti i za sastanke sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom i ministrom sigurnosti BiH Fahrudinom Radončićem.

Ivica Dačić doputovao je sinoć u glavni grad BiH, a na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekali su ga Radončić i ambasador Republike Srbije u BiH Ninoslav Stojadinović.

Dačić je u kratkoj izjavi medijima rekao da je u Sarajevo došao kao ministar unutrašnjih poslova, ali i istakao da će se ''sastati i sa ostalim kolegama''.

''Pogotovo jer već sledeće nedelje očekujem svog kolegu, gospodina Vjekoslava Bevandu, u Beogradu'', kazao je Dačić.

On je naglasio kako u Sarajevu ima samo jednu temu za razgovor.

''A to je kako da poboljšamo odnose, kako da budemo praktični i da tražimo zajedničke interese. Mislim da ih imamo puno'', rekao je Dačić novinarima po dolasku u Sarajevo.

Bosna i Hercegovina je organizator Foruma MARRI, koji se održava u okviru bh. predsjedavanja Regionalnom inicijativom za migracije, azil i izbjeglice.

Na forumu će učešće uzeti delegacije Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Albanije i BiH, kao i predstavnici Međunarodne organizacije za migracije (IOM),Delegacije Evropske unije u BiH, Ureda Vijeća Evrope te drugih međunarodnih organizacija i institucija.