Kako se odnosimo prema lijepom?
0

FOTO / Cvjetna gredica koju su iz Parka zasadili nije opstala ni dan

Sarajevo-x.com
Zalaganja preduzeća "Park" da akcijom sadnje sezonskog cvijeća što više uljepša naš grad, kako bi tokom ljeta i jeseni svi građani uživali u hortikulturnim ljepotama i zelenilu ponovo su otežana nemarnim i neprimjerenim odnosom pojedinaca, koji svojim postupcima uništavaju sve ono što se uradi i uljepša.

U okviru akcije sadnje sezonskog cvijeća jučer je u parku između zgrade Vlade Kantona Sarajevo i Doma sindikata izvršeno uređenje dvije cvjetne gredice u arlama i sadnja cvijeća- kadifice, te ukrasnog grmlja i drveća.

Međutim, uređena gredica nije opstala ni jedan dan, jer su se tokom noći, nepoznati počinioci potrudili da prelijepu cvjetnu dekoraciju unište i otuđe sadnicu ukrasne tise. Osim što su otuđili sadnicu tise, posađeno cvijeće pored sadnice su ugazili i polomili. Načinjena materijalna šteta je neznatna, ali odnosa prema svemu lijepom i uređenom je zabrinjavajući.

Ipak i pored navedenog, planirane aktivnosti i akciju uređenja zelenila i cvjetnih gredica preduzeće "Park" nastavlja i dalje, ali i apeluje na građane da čuvaju zelenilo i prirodu jer samo zajedničkim angažmanom možemo gradsko zelenilo i javno dobro očuvati i zaštititi, navodi se u saopštenju.