BiH
6

Cvijanović: U Srebrenici investitori za tri dana i sa 100 eura mogu registrovati firmu

Piše: E. S. H.
Željka Cvijanović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Željka Cvijanović (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Osjećam se kao domaćin danas u Srebrenici, zahvaljujem se svim ljudima dobre volje i dobrih ideja koji su danas došli u Srebrenicu da zajedno s nama podrže ovu konferenciju za koju mislim da treba biti ključ nekog novog uspjeha u budućnosti, kazala je na početku svog obraćanja premijerka RS-a Željka Cvijanović na investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici.

Cvijanović je kazala da se bez politike i političara ne može, ali da se ne može ni bez investitora i investicija.

"To je ono o čemu trebamo pričati i pokazati da podržavamo svaku dobru inicijativu, ali trebamo i naučiti konačno promovisati ono što imamo. U tom smislu pozdravljam promotivni film (o banji Guber) koji je pokazao čime sve raspolažemo", kazala je Cvijanović.

Dodala je da Vlada RS stoji na raspolaganju za saradnju. Premijerka RS je kazala da Srebrenica dijeli sudbinu drugih općina u ovom entitetu kada je riječ o ekonomskom razvoju, ali i o svemu što ju je pratilo prethodnih 20 godina.

"Postoji dobra veza između lokalnih i republičkih vlasti kada imamo dobru ideju i kada predano radimo. Ovdje je čitav niz projekata koji mogu stabilizirati Srebrenicu i mi stojimo iza svih tih projekata i želimo pokazati da ravnomjerno želimo razvijati RS", zaključila je Cvijanović i napomenula da je u Srebrenicu uloženo više od 50 miliona.

Investitorima je poručila da za tri dana u RS-u mogu registrovati firmu na jednom šalteru za manje od 100 eura, te da svi uživaju podsticaje Vlade RS-a za investicije.

"Pozivam vas da vrlo predano učestvujemo u razgovorima i napominjem da će Vlada biti na raspolaganju i načelniku i svim investitorima. Hvala što ste došli u Srebrenicu", kazala je Cvijanović na kraju svog obraćanja.