BiH
0

Cvijanović: Priča o zlatu je reciklirana, slijedi tužba za klevetu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Priča o ''kilogramu zlata'' je reciklirana i služi samo za zabavu javnosti. Sljedeća priča će biti vjerovatno dijamanti, izjavila je danas potpredsjednica Saveza nezavinsnih socijaldemokrata (SNSD) Željka Cvijanović.

Ona je ovo navela komentirajući tvrdnju Gordana Milinića, bivšeg ambasadora BiH u Rusiji i nekadašnjeg šefa Predstavništva Republike Srpske u Moskvi za BN televizuju da je "pred njegovim očima tadašnjem premijeru Miloradu Dodiku ruski biznismen uručio lijepo upakovan kilogram zlata“, a govorio je i o korupciji još nekih ljudi bliskih vlasti RS-u.

Cvijanović je na press-konferenicji u Banjoj Luci rekla da će, zbog navoda Milinića, SNSD pokrenuti tužbu za klevetu.

Smatra da je simptomatično da je do ovih optužbi došlo u trenutku kada je SNSD pokazao da opozicione partije iz RS koje su u vlasti BiH "vode izdajničku politiku“.

Navode Milinića ocijenila je “nebuloznim i kotradiktornim“.

Ona je, također, podsjetila da se radi o starim navodima koje su korišteni tokom izborne kampanje 2014. godine i da je ruski biznimen Oleg Burlakov i sam demantovao da je bilo kome davao zlato.

Cvijanović je rekla da će Predsjedništvo SNSD u ovoj sedmici održati sjednicu na kojoj će razmatrati sve akte u kojima je opozicija iz RS-a kroz Vijeće ministara i druge organe BiH "prenosila nadležnosti, derogirala nacionalni balans, zadirala u nadležnosti RS i na druge načine ugrožavala položaj RS“.

Zatim će, kako je navela, ti akti biti razmatrani na Vladi RS a nakon toga upućeni na parlament RS-a, gdje će biti zatraženo očitovanje narodnih poslanika o politici koje su te partije vodile na nivou BiH.

Parlament je, kaže ona, mjesto na kojem će se razgovarati o "neznanju i pogrešnom postupanju predstavnika RS-a u Sarajevu".