Najkasnije za deset dana
0

Cvijanović najavila promjenu šest ministara u Vladi RS

Anadolija
Izvršni odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na sjednici održanoj danas u Banjoj Luci podržao je odluku predsjednika stranke i predsjednika RS Milorada Dodika za promjenom vlade i dodjelom mandata za sastav novog kabineta Željki Cvijanović, saopštio je predsjednik IO SNSD-a, Nebojša Radmanović, javio je dopisnik agencije Anadolija.

U obraćanju novinarima mandatarka za sastav nove vlade RS Željka Cvijanović kazala je da će doći do promjene šest ministara u Vladi RS, ali da će imena i resori u kojima će do promjena doći biti saopšteni na sjednici Narodne skupštine RS, na kojoj će se glasati o izboru nove vlade.

"Sasvim je vjerovatno da će mjesto u Vladi imati parlamentarna partija koja do danas nije imala mjesto u izvršnoj vlasti RS", kazala je Cvijanović, odbivši da navede o kojoj partiji je riječ.

Prema njenim riječima, u toku naredne sedmice bit će obavljeni razgovori sa svim parlamentarnim strankama u skladu sa uobičajenom praksom svih prethodnih mandatara, a sjednica Narodne skupštine RS na kojoj će se birati nova vlada bit će održana najkasnije za deset dana.

Srna saznaje da će novi ministri SNSD-a u Vladi Republike Srpske biti Radislav Jovičić - ministar unutrašnjih poslova, Stevo Mirjanić - ministar poljoprivrede, Goran Mutabdžija - ministar prosvjete i kulture, Slobodan Stanić - ministar zdravlja i Igor Vidović - ministar ekonomskih odnosa.

Vlada i premijer Aleksandar Džombić podnijeli su u srijedu 25. februara kolektivnu ostavku, a istog dana predsjednik RS Milorad Dodik, aktuelnoj ministrici ekonomskih odnosa i regionalne saradnje Željki Cvijanović, povjerio je mandat za sastav nove vlade.