BiH
0

Čubrilović ponovo na čelu banjalučkog DNS-a

SRNA
Nedeljko Čubrilović (Foto: SRNA)
Nedeljko Čubrilović (Foto: SRNA)
Nedeljko Čubrilović danas je ponovo izabran za predsjednika Gradskog odbora Demokratskog narodnog saveza (DNS) u Banjoj Luci.

Čubrilović je nakon izborne skupštine u Gradskoj organizaciji DNS-a Banja Luka rekao novinarima da će DNS i dalje slijediti principijelnost, te da će posebnu pažnju posvetiti mogućnostima otvaranja novih radnih mjesta, s obzirom da je to gorući problem.

"Našim građanima treba više radnih mjesta, više posla i DNS će se za to boriti ovdje u Banjoj Luci kroz svoj rad u samoj Skupštini grada, kao i na svakoj poziciji gdje se nalazi naš čovjek“, rekao je Čubrilović, koji je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Govoreći o koaliciji SNSD-a, Socijalističke partije i DNS-a u Skupštini grada Banja Luka, Čubrilović je rekao da je ispoštovano sve što je dogovoreno protokolom, te da se nastavlja sa njegovom realizacijom.

"Mislim da trzavice koje su se u međuvremenu pojavile nisu ostavile neke posljedice i da će ta saradnja biti korektna i na zavidnom nivou“, rekao je Čubrilović.

Čubrilović je rekao da je DNS od izbora do izbora imao značajan rast.

"U Banjoj Luci imamo četiri odbornika i zvanično smo druga politička opcija u Banjoj Luci i sigurno je da ima prostora za rast pa očekujemo u sljedećem periodu da se to i desi“, zaključio je Čubrilović.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić čestitao je Gradskoj organizaciji DNS-a Banja Luka na uspjesima na lokalnim izborima, navodeći da DNS u Banjoj Luci još ima prostora za rast ove stranke.

On je za juni ove godine najavio skupštinu stranke na kojoj će biti izabrani najviši stranački organi.

Pavić je rekao novinarima da je DNS usmjeren na ekonomske probleme i da nastoji da doprinese da se lakše savlada finansijska i ekonomska kriza.