BiH
106

Crveni križ FBiH uručio zahvalnicu portalu Klix.ba za pomoć poplavljenim područjima

Piše: Am. Dž.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Na sjednici Skupštine Crvenog križa Federacije BiH (CKFBiH), koja je danas održana u hotelu Grand u Sarajevu, upriličena je svečana dodjela zahvalnica donatorima i partnerima za iskazanu solidarnost i učešće u humanitarnoj akciji Crvenog križa u pružanju pomoći stanovništvu BiH nastradalom u prošlogodišnjim poplavama i klizištima.

Zahvalnice su dodijeljene domaćim i međunarodnim organizacijama, ustanovama i institucijama, kompanijama i medijima za podršku i animaciju građana u toku kampanje prikupljanja sredstava za pomoć.

Zahvalnica je uručena i portalu Klix.ba za iskazanu solidarnost i učešće u humanitarnoj akciji Crvenog križa na pružanju pomoći stanovništvu BiH nastradalom u poplavama i klizištima u 2014. godini.

Prisutnima se obratio predsjednik Crvenog križa FBiH Ivo Juričević, koji je istakao da je veliki broj pojedinaca i organizacija tokom kataklizmičnih poplava pomogao građanima u ugroženim područjima.

"Veliko hvala hiljadama malih donatora koji su pokazali solidarnost i to iz svih krajeva BiH. Crveni križ je najhumanija i najmobilnija organizacija na ovim prostorima. Neka živi snaga humanosti", rekao je Juričević.