BiH
3

Crveni križ BiH pokrenuo humanitarnu akciju za pomoć Siriji

FENA
Foto: AA
Foto: AA
Društvo Crvenog krsta/križa BiH pokrenulo je humanitarnu akciju za prikupljanje finansijskih sredstava za pomoć nastradalima u Siriji gdje je, usljed sukoba, izražena velike potrebe za humanitarnom pomoći i zdravstvenom njegom.

"Stanovništvo BiH, vladine institucije i privredni subjekti mogu pomoći ugroženom stanovništvu uplatom na donatorski račun otvoren kod Volksbank BH d.d. Sarajevo broj 140-101-002458863-26 s naznakom "ZA POMOĆ NARODU SIRIJE" i pozivom na humanitarne telefone BH Telekom 090 291 032. Cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže je 2,10 KM. HT Mostar 092 890 830 bit će aktivan od 1. septembra, a cijena poziva iz fiksne i mobilne mreže je 2,34 KM", navode iz CK BiH.

Društvo Crvenog krsta/križa BiH priključilo se pozivu Međunarodne Federacije Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć ugroženom stanovništvu Sirije.

"Sirijski Crveni polumjesec pruža humanitarnu podršku stanovništvu na području cijele zemlje i osigurava ugroženim ljudima hitnu medicinsku pomoć, a na teško dostupnim područjima sukoba distribuira hranu i ostale potrepštine", ističe se u saopćenju.