BiH
0

Crnogorski zvaničnici posjetili Memorijalni centar Potočari

FENA
Memorijalni centar Potočari
Memorijalni centar Potočari
Vlada Crne Gore donirala je prošle godine 100.000 eura za obnovu škole i ambulante u najudaljenijem srebreničkom selu Luka. Ova zemlja nastavit će pružati podršku u svrhu obnove Srebrenice, potvrdio je Ramiz Bašić, ambasador Crne Gore u BiH.

U razgovoru s načelnikom Općine Srebrenica Osmanom Suljićem, dat je prijedlog da Vlada Crne Gore kao prioritet realizira projekt deminiranja jednog dijela srebreničke općine.

"Dobili smo obavijest da u ovoj općini ima još nedeminiranih područja, pa čak i u selima gdje su se ljudi vratili i žive. Preporučit ćemo Vladi naše zemlje da realiziramo projekt deminiranja, kako bismo ljudima osigurali bezbjedan život", rekao je Bašić.

Prilikom posjete Srebrenici, ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Crne Gore Ferhad Dinosha i Ramiz Bašić u Memorijalnom centru Potočari položili su cvijeće na spomen-obilježje i odali poštu stradalim Bošnjacima Srebrenice.

Obraćajući se novinarima Dinosha je rekao:

"Znam da je u Srebrenici bilo mnogo bola koji i danas traje. Ali nadam se da nema više mraka koji je neko htio stvoriti nadajući se da će svjetlost duša prekriti mrak zločinaca. Ovdje se čovjek osjeća krivim samo kao pripadnik jednog ljudskog roda. Držim da je Srebrenica jedna velika opomena da se tako nešto nikad više nikom ne ponovi".