SDUBiH
0

Crnkić razmišlja o ostavci kako bi izbjegao obećanja borcima

FENA
Foto: Nezavisne novine
Foto: Nezavisne novine
Socijaldemokratska unija Bosne i Hercegovine (SDUBiH) poziva federalnog ministra za boračka pitanja Zahida Crnkića da prije nego što zaista podnese ostavku javno obznani koji su to pojedinici koji imaju primanja po više osnova na osnovu boračkog staža.

U povodu Crnkićevog "razmišljanja o ostavci" rukovodstvo SDU BiH navodi u saopćenju za javnost da "od svega navedenog u medijskim nastupima posebno iritira pokušaj ministra Crnkića da predizborna obećanja data borcima 2008. godine izbjegne tako što će podnijeti ostavku iz moralnih razloga"!?

Ova stranka pretpostavlja da Crknić, kada govori o parlamentarcima, vjerovatno misli na svoje stranačke kolege, kojih ima najviše i koji po logici stvari obnašaju vlast i donose najbitnije odluke u ovoj zemlji.

  • Izjave ministra Crnkića predstavljaju krizu morala aktuelne vlasti, koja se prije svega ponaša maćehinski prema boračkoj populaciji, koju su svojom bahatošću pretvorili u socijalne slučajeve koji zavise od izdvajanja iz budžeta ili od predizbornih obećanja koja se poslije izbora brzo zaborave. Boračka populacija ničim ne zaslužuje ovakav tretman od aktuelnih vlasti, koje čine sve kako bi opravdale svoj nerad i nesposobnost da iznađu sistemsko rješenje za boračku populaciju - stav je SDUBiH.