BiH
13

Crnalić: Reakcije Tužilaštva BiH su dokaz da ne postoji pravna država

Piše: S. H.
Fpto: Klix.ba
Fpto: Klix.ba
Reakciju Tužilaštva BiH povodom određivanja pritvora Fahrudinu Radončiću, kao dokazu postojanja pravne države, za Klix.ba komentarisao je Radončićev advokat Asim Crnalić, kazavši suprotno, kako su reakcije Tužilaštva dokaz da pravna država ne postoji.

"Iznenađen sam reakcijom Tužilaštva BiH, i otvoreno ističem kako je njihova reakcija dokaz da pravna država ne postoji", kazao je Crnalić za Klix.ba.

Podsjećamo iz Tužilaštva BiH oglasili su se saopćenjem za javnost kritikujući određene medijske natpise da je u predmetu protiv Fahrudina Radončića riječ o političkom ili montiranom procesu.

"Određivanje pritvora u predmetu protiv Fahrudina Radončića, dokaz je postojanja pravne države i poruka da niko nije iznad zakona. Iskreno nas raduje što su građani i javnost naše zemlje, prepoznali napore Tužilaštva BiH u borbi protiv korupcije i nezakonitosti, u kojoj nema niti će biti nedodirljivih i političkih zaštićenih osoba. Optuženi u ovom predmetu će biti procesuirani kao i svi drugi optuženi, bez obzira na politički položaj, materijalno stanje ili bilo koje druge okolnosti, jer su svi građani pred zakonom jednaki", istakli su iz Tužilaštva BiH.

Crnalić ističe kako odbrana još uvijek nije dobila Rješenje Suda BiH o određivanju pritvora Fahrudinu Radončiću, te zbog toga još uvijek nisu uložili ni žalbu.

"Još uvijek nećemo iznositi šta ćemo konkretno navesti u našoj žalbi, ali mnogo je stvari sa kojima se ne slažemo u odluci Suda BiH", naglasio je Crnalić.