BiH
28

Crnalić: Brojni ozbiljni procesi u državi su stali jer je Radončić u pritvoru

Piše: S. H.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Na prvom ročištu glavnog pretresa u predmetu protiv Fahrudina Radončića i drugih, koje je počelo danas pred Sudom BiH advokat Asim Crnalić je od novog Sudskog vijeća tražio da se razmotri zahtjev za puštanje na slobodu Radončića.

Crnalić smatra da nema nikakvih dokaza da je Radončić utjecao na svjedoke te je od predsjedavajuće Sudskog vijeća u glavnom pretresu zatražio ponovno razmatranje zahtjeva odbrane.

Zatim je sutkinja Hasija Mašović od odbrane prvooptuženog Radončića tražila da iznesu eventualno neku novu činjenicu zbog koje bi Sudsko vijeće ponovo razmotrilo zahtjev za oslobađanje Radončića.

Advokat Crnalić je kazao da su brojni ozbiljni procesi u državi stali jer je Radončić u pritvoru.

"Dvije osnovne činjenice zbog kojih bi Radončić trebao biti na slobodi su to što su blokirani politički procesi u državi, uz otežan rad vladajuće koalicije i zdravstveni problemi optuženog", istakao je Crnalić.

Crnalić je dodao i da se brojni optuženici za ratne zločine brane sa slobode, te da to treba omogućiti i njegovom klijentu.

Tužilac Božo Mihajlović je odmah reagovao i usprotivio se tome, naglašavajući da ne postoje nikakve nove činjenice zbog kojih bi Radončić bio oslobođen.