BiH
18

Crnadak o privođenju u RS: Treba prestati sa pravljenjem "medijske gužve"

Piše: I. P.
Nakon sastanka između evropskog komesara za pregovore o proširenju Johannesa Hahna i ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka bilo je riječi i o aktivnosti privođenja na području RS-a.
Igor Crnadak (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Igor Crnadak (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Crnadak je podvukao svoje uvjerenje kako niko u Bosni i Hercegovini ne želi tenzije te da se treba prestati sa pravljenjem "medijske gužve".

"Ništa se posebno ne dešava u BiH i mislim da se ne trebaju politizovati privođenja od strane MUP-a Republike Srpske i treba pustiti da se stvar odvije do kraja. Ono što ja mislim jeste da svaka aktivnost koja se vodi protiv bilo kakvih kriminalnih, a pogotovo terorističkih aktivnosti treba biti pozdravljena. Institucije u BiH na različitim nivoima rade zajedno i to također treba pozdraviti. Ne smije se žuriti sa skupljanjem političkih poena ili dizanjem tenzija", rekao je Crnadak.

Komesar Hahn je pojasnio kako se Evropska unija vodi pristupom nemiješanja u ono za šta smatra da su unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

"Na vlastima ostaje da riješe sva pitanja te da u ovakvim situacijama agencije rade koordinirano kako bi se donijela dobrobit svim građanima Bosne i Hercegovine", zaključio je Hahn.