BiH
8

Čović: Uvjeren sam da će Hrvati dobiti svog legitimnog člana Predsjedništva BiH

FENA
Dragan Čović (Foto: Klix.ba)
Dragan Čović (Foto: Klix.ba)
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je danas u Mostaru kako od Općih izbora 2014. godine očekuje da FBiH više nikada ne dobije Vladu ovakvu kakvu danas ima te da je uvjeren da će Hrvati dobiti svog legitimnog člana Predsjedništva BiH.

"Ja sam sasvim siguran da će hrvatski narod ovog puta imati svog legitimnog predstavnika u Predsjedništvu BiH i da će hrvatskog člana Predsjedništva ovog puta sigurno izabrati hrvatski narod", naglasio je on.

Dodao je i kako je siguran da će Hrvati na svim razinama vlasti nakon predstojećih izbora imati mnogo više predstavnika nego što je to slučaj danas te da će to osigurati mogućnost ravnopravnosti Hrvata na svim razinama.

Na pitanje hoće li on biti kandidat za Predsjedništvo BiH, Čović je izjavio kako se time ne zamara već od 2005. godine te da ne vidi povod, ako ne mora, da se vraća tamo gdje je već jednom sjedio.

Prema njegovim riječima, HDZ BiH očekuje da će, uz druge stranke članice HNS-a, pokušati organizirati naredne izbore na način da dobije više od 80 posto glasova hrvatskog naroda.

Istaknuo je i kako su istraživanja javnog mnijenja pokazala da HDZ BiH već danas ima potporu od više od 60 posto hrvatskog biračkog tijela.

"Međutim, nama je cilj da uistinu preselimo područje bavljenja sobom na područje bavljenja Hrvatima i njihovim interesima i zbog toga sam davno kazao da stranačko ne može biti iznad onoga što mislimo u HNS-u", kazao je lider HDZ-a BiH.

Što se tiče budućnost HNS-a, naglasio je kako je uvjeren da HNS ima svoj kapacitet i svoju šansu te da je on iznad interesa bilo koje članice HNS-a pojedinačno.

"Naravno da sam svjestan taktike i strategije onih koji žele na neki način ponovno hrvatski narod dovesti u poziciju da se može 'trgovati' oko pojedinih funkcija", zaključio je Čović.

Sutra bi se trebala održati i sjednica Predsjedništva HNS-a na kojoj će se vidjeti i stavovi HDZ-a 1990 vezano za stajališta i načela HNS-a.