BiH
1

Čović u Haagu s Agiusom: Posjetio Hrvate iz BiH koji čekaju presude

FENA
Član Predsjedništva BiH Dragan Čović sastao se u Haagu s predsjednikom Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY) Carmelom Agiusom o suradnji Bosne i Hercegovine i Haaškog suda.

Predsjednik Haaškog suda je kazao da je informiran o situaciji u BiH, te da prati rad na slučajevima koji se vode i u BiH i u Haagu.

Kako je saopćeno iz Predsjedništva BiH, naglasio je da je potrebno raditi i dalje kako bi BiH i svi njezini narodi postali dijelom Europske unije i obećao pomoć i ovog suda i njegovih institucija na putu BiH prema EU.

Čović je zahvalio Agiusu na susretu i složio se da je prioritet BiH napredak prema euroatlantskim integracijama.

Zajednički je zaključeno da je napredak BiH od ključne važnosti i da treba činiti sve da bi on svakim danom bio sve vidljiviji.

Nakon razgovora s predsjednikom Agiusom, član Predsjedništva BiH posjetio je i Hrvate iz BiH koji se nalaze u pritvoru u Haagu i čekaju presudu, koja bi trebala biti donesena iduće godine.

U saopćenju iz Predsjedništva BiH se navodi da se Čović u razgovoru s Jadrankom Prlićem, Valentinom Čorićem, Brunom Stojićem, Milivojem Petkovićem i Slobodanom Praljkom, zanimao za probleme s kojima se susreću, te ih informirao o situaciji u BiH.