BiH
0

Čović se susreo s ambasadorom Mađarske

Sarajevo-x.com
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH dr. Dragan Čović razgovarao je danas, 22. januara 2008. godine, u Središnjici HDZBiH u Mostaru sa ambasadorom Republike Mađarske u BiH, Imre Vargom.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim političkim i gospodarskim prilikama u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na tijek procesa oko donošenja novog Ustava BiH i usvajanje zakona nužnih za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Predsjednik HDZBiH dr. Dragan Čović istaknuo je u razgovoru s veleposlanikom Imre Vargom kako će se s novim Ustavom, koji će garantirati apsolutna prava za sva tri konstitutivna naroda u BiH, brže dolaziti do kompromisa. Dr. Čović istaknuo je da BiH mora biti snažno decentralizirana država kako bi se osigurao ravnomjeran razvoj cijele države, te da je za HDZBiH neprihvatljiva sadašnja dvoentitetska podjela BiH.

Predsjednik HDZBiH dr. Dragan Čović očekuje da će na narednom sastanku lidera vodećih stranaka u BiH, koji bi trebao biti održan 2. februara 2008. godine u Širokom Brijegu, početi ozbiljni razgovori o novom Ustavu BiH.