Mostar
0

Čović razgovarao s japanskim veleposlanikom

FENA
Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović razgovarao je danas u Mostaru s veleposlanikom Japana u BiH Futaom Motaiem, stoji u priopćenju iz Čovićeva ureda.

Na sastanku je bilo riječi o političkim i gospodarskim prilikama u BiH, s posebnim osvrtom na potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, bilateralnim odnosima BiH i Japana, dosadašnjim i budućim projektima pomoći vlade Japana i predstojećim lokalnim izborima u BiH.

Veleposlanik Motai zahvalio je predsjedniku Draganu Čoviću i HDZ-u BiH na trudu i punom doprinosu u svim dosadašnjim aktivnostima koje su dovele do normalizacije političkih prilika i parafiranja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA).

"Potpisivanje ovoga sporazuma čin je koji jamči BiH mjesto u ujedinjenoj Europi i imat će pozitivan učinak na otvoreni dijalog o stabilnim političkim odnosima i trajnom ustavnom uređenju zemlje, kao i na održavanje i jačanje proeuropske orijentacije regije", istaknuo je Čović.

Veleposlanik Motai upoznao je predsjednika Čovića s dosadašnjim i budućim projektima pomoći Vlade Japana narodima i građanima Bosne i Hercegovine. Dr. Dragan Čović zahvalio je na svemu što su do sada Vlada i narod Japana učinili za BiH u posljednjih 13 godina, te je pozdravio želju japanskih investitora da ulažu u našu zemlju.

Kada je riječ o predstojećim lokalnim izborima u BiH, Čović je istaknuo kako njegova stranka neće voditi negativnu i prljavu kampanju, nego će biti okrenuta budućnosti, s ciljem da se odmah nakon izbora otvori priča o novom ustavu, u kojem će hrvatski narod u BiH biti ravnopravan s druga dva konstitutivna naroda, navodi se u priopćenju.