BiH
25

Čović: Radončić je rekao da će prihvatiti sve što dogovorim sa Izetbegovićem

Piše: N. N.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je nakon sastanka sa Bakirom Izetbegovićem i Fahrudinom Radončićem da je na današnjem sastanku konačno dogovoreno da se ispoštuju prethodni dogovori.

Čović je rekao da se u ranijem periodu ponavljao slučaj da se lideri dogovore, ali se kasnije ispostavi da taj dogovor nije ispoštovan.

Novi sastanak najavljen je za ponedjeljak, a na njemu bi trebali biti prisutni svi ključni predstavnici tri vladajuće stranke u FBiH iz izvršne i zakonodavne vlasti.

No, prije ponedjeljka stranački lideri će utanačiti sporna pitanja sa svojim stranačkim kadrovima kako bi se u ponedjeljak riješila sva pitanja koja su sporna duže od godinu dana.

"Bojim se da svaki dan nakon našeg razgovora i dogovora imamo demantij toga što je dogovoreno", kazao je Čović indirektno podsjetivši na Izetbegovićevo demanatiranje da je dogovoren izbor članova Predsjedništva BiH.

Čović je dodao da je Radončić jasno rekao da će podržati sve što dogovore Izetbegović i Čović što je donekle relaksiralo situaciju.

"Insistirat ću da definitivno završimo sve ono što nam je bilo prioritet, bez obzira da li se radi o zakonima koji stoje ili o reorganizaciji Vlade FBiH, odnosno nekih institucija u Vladi FBiH, ili Sejdić i Finci... To je sve ono što bismo trebali staviti na sto", rekao je Čović obećavši da će HDZ BiH učiniti sve da niko ne može reći da oni nešto blokiraju pri čemu insistiraju na rješavanju svih spornih pitanja a ne samo nekih.