BiH
0

Čović očekuje uvjerljivu pobjedu Borjane Krišto

SRNA
Nosilac liste HDZ BiH za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović izjavio je danas da očekuje uvjerljivu izbornu pobjedu ove stranke i njene kandidatkinje za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Borjane Krišto.

"To znači da možemo sami formirati vlast u pet kantona i da ćemo dobiti 100.000 glasova kao stranka i još 10.000 više za Borjanu Krišto. Vjerujem da ćemo osvojiti dovoljno glasova da pobijedimo Bošnjake koji ponovo žele izabrati hrvatskog člana Predsjedništva BiH", izjavio je Srni Čović uoči predizbornog skupa stranke u Mostaru.

Čović kaže da će već u ponedjeljak, 4. oktobra, pozvati sve hrvatske stranke da se priključe HDZ BiH i pokažu snagu hrvatskog naroda, te zajedno formiraju vlast u kantonima, Federaciji BiH i na nivou BiH. 

Lider HDZ BiH istakao je da ova partija već ima planove o postizbornim koalicijama o kojim će se razgovarati već u ponedjeljak, 4. oktobra. 

 Delegacija funkcionera HDZ BiH, brojni članovi i simpatizeri stranke prošli su ulicama Mostara do stadiona pod Bijelim brijegom, gdje će večeras u 19.00 časova početi predizborni miting stranke.