BiH
19

Čović: Idemo dalje u pregovore

Piše: Er. M.
Dragan Čović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dragan Čović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dragan Čović danas je u Mostaru saopćio da će razgovarati sa koalicionim partnerima u Federaciji BiH. Iz HDZ-a BiH potvrđeno nam je da ova stranka ide u dalje pregovore o formiranju Federalne vlade.

Iz Hrvatske demokratske zajednice BiH rečeno nam je da stranka još uvijek nema jasno definisan stav o novonastaloj situaciji u vezi sa formiranjem Vlade Federacije BiH. Narednih dana trebali bi biti održani sastanci na kojima će ova stranka definisati stav, a kako su kazali, potrebno je vidjeti zašto je potpisana, pa povučena saglasnost o imenovanju Vlade Federacije BiH.

Iz HDZ-a su ipak istakli da oni idu u dalje pregovore, te da će konkretnije stavove moći iznijeti tek nakon sastanka Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Željka Komšića.

Naveli su da za sada nisu dogovoreni nikakvi sastanci lidera koalicionih političkih stranka u Federaciji, ali isto tako nisu isključili mogućnost da su lideri HDZ-a BiH, SDA i DF-a danas obavili neformalne razgovore,

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je izjavio da će razgovarati s koalicionim partnerima i pokušati stvoriti ozračje da se početkom iduće sedmice zakaže sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj neće biti improvizacija.