BiH
0

Čović i Tihić susreli se u Mostaru

FENA
Mostar
Mostar
O rekonstrukciji Vlade Federacije BiH i Vijeću ministara BiH, implementaciji Sporazuma iz Pruda, te izboru gradonačelnika Mostara razgovarali u danas u Mostar predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i predsjednik SDA Sulejman Tihić.

HDZ BiH i SDA i dalje ostaju na stajalištu potrebe rekonstrukcije Vlade Federacije BiH i Vijeća ministara BiH o čemu ne postoji suglasnost svih stranaka parlamentarne većine, na koji način te stranke preuzimaju odgovornost za teško stanje, navodi se u priopćenju iz HDZ-a BiH.

Kada je riječ o implementaciji Sporazuma iz Pruda, predsjednici obje stranke očekuju da institucije BiH preuzmu svoj dio odgovornosti i realiziraju dogovore od 8. studenoga 2008. godine i 22. prosinca 2008. godine, s posebnim naglaskom na zakone o državnoj imovini, popisu pučanstva i proračunu BiH.

S predsjednikom SNSD Miloradom Dodikom danas je usuglašeno da slijedeći sastanak lidera HDZ BiH, SDA i SNSD bude održan 26. siječnja 2009. godine u Banjoj Luci samo o temi realizacije Sporazuma iz Pruda koji se odnosi na ustavnu reformu.

Kada je riječ o izboru mostarskog gradonačelnika, sugovornici su se složili da gradski odbori HDZ BiH i SDA intenziviraju rad i postignu dogovor oko imenovanja čelnih pozicija Grada do 22. siječnja ove godine, kada će biti održan nastavak sjednice Gradskog vijeća Mostara.