BiH
17

Čović i Bevanda: Iskreno saučešće porodici, nedostajat će nam Tihićev mir

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović uputio je povodom smrti zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda, Sulejmana Tihića, telegram sućuti porodici Tihić.

"Poštovana porodice Tihić, u ime Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u svoje osobno ime upućujem izraze iskrene sućuti i dubokog suosjećanja vama, vašoj rodbini, prijateljima i svima koji su u žalosti zbog smrti uvaženog i poštovanog dragog kolege Sulejmana Tihića, zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Neka kolegi Sulejmanu dragi Bog podari vječni mir, a vama, poštovana porodice neka da snagu i pruži utjehu u ovim teškim trenucima", naveo je Čović, prenosi Sektor za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Oglasio se i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda.

"Osjećam jaku bol zbog smrti velikog čovjeka i dragog prijatelja. Bio je osoba izuzetne političke erudicije i potpuno privržen očuvanju BiH i njenog međunarodnog integriteta. Nedostajat će nam njegov mir, principijelnost i hrabrost u donošenju važnih odluka. Ostavio je duboki trag u izgradnji boljeg i pravednijeg društva i njegovim odlaskom mnogo je izgubila cijela Bosna i Hercegovina“, kaže se u telegramu sućuti Vjekoslava Bevande.