BiH
0

Coppola pohvalio provođenje akcije "Leotar"

FENA
Policijska misija Evropske unije (EUPM) pohvalila je profesionalno vođenje policijske akcije "Leotar" koja je ove sedmice provedena diljem BiH.

Akciju je predvodila policija Republike Srpske u suradnji s Federalnom upravom policije i policijom Hercegovačko-neretvanskog kantona i rezultirala je hapšenjem više od 50 osoba osumnjičenih za sudjelovanje u međunarodnom lancu krijumčarenja droge. Droga zaplijenjena u ovoj akciji dokazuje da je "Leotar" najveća operacija te vrste ikada provedena u BiH.

-Ishod akcije nesumnjivo predstavlja ozbiljan udarac međunarodnom lancu krijumčarenja drogom i veliki uspjeh u borbi protiv organiziranog kriminala u regiji, rekao je šef Policijske misije EU (EUPM), brigadni general Vincenzo Coppola.

Policijska misija EU pomno je pratila fazu planiranja i samu operaciju te je bila svjedokom dobro organizirane i koordinirane policijske akcije.

Coppola je pohvalio sve policijske agencije koje su sudjelovale u akciji za izvanrednu koordinaciju i razmjenu informacija tokom cijelog procesa te istakao da će EUPM nastaviti pružati podršku lokalnim partnerima u aktivnostima sprječavanja ovih kaznenih dijela, saopćeno je iz EUPM-a.