Refko ispario, akcija ipak uspjela
0

"Čombetu" supruga Marija pomogla da skupi 394,5 KM

Sarajevo-x.com
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
U humanitarnoj akciji "Danas vas služi..." u Galeriji "Boris Smoje" glumac Miraj Grbić za sat vremena u ulozi konobara skupio je 394,5 KM koje će biti uplaćene "Otvorenoj mreži za liječenje oboljelih Bosanaca i Hercegovaca". Iako je bio najavljen, njegov kolega iz serije "Lud, zbunjen, normalan" Goran Navojec iznenada je morao otputovati za Bjelovar, tako da je Miraju u pomoć pristigla supruga, glumica Marija Omaljev.

Mirajevo gostovanje treće je u okviru akcije "Danas vas služi..." u kojoj je, skupa s u subotu prikupljenih 394,5 KM, za Otvorenu mrežu za pomoć Bosancima i Hercegovcima prikupljeno nešto više od 1000 KM. Prvi je gostovao poznati sportski komentator Marjan Mijajlović, a subotu nakon njega momci iz grupe Zgodni, mladi, slobodni". Tokom sat vremena koliko ih služi neko od poznatih, gosti sami određuju cijenu pića, a sav iznos se uplaćuje Otvorenoj mreži.

Naš popularni glumac trenutno je u regiji poznat po ulozi Čombeta u seriji "Lud, zbunjen, normalan", mnogi se sjećaju njegovih rola u filmovima "Go West", "Remake" i "Lov u Bosni", a moći ćemo ga gledati i u holywoodskom mega-spektaklu "Nemoguća misija 4". I pored svih obaveza, spremno se odazvao na poziv organizatora humanitarne akcije.

"Sretan sam što su me organizatori pozvali, i zaista sam se sa zadovoljstvom odazvao. "Refko" je, kao što vidite, ispario, ali zato je tu moja supruga Marija koja je spremno uskočila da mi pomogne", kazao nam je Miraj, dok su ga gosti zvali da naruče piće. Među njima je bila i djevojčica Sajra koja je došla kako bi ga vidjela. Veliki je fan Čombeta i zna skoro sve njegove fazone. Bilo je tu još ",ale raje" koja se željela fotografisati s "Čombetom", i otpjevati mu pjesmicu iz serije "trajlabe-trajlabe...".

Mirajeva supruga, također uspješna mlada glumica Marija, nije očekivala da će se danas naći u ulozi konobarice i prikupljati novac za humanitarne svrhe.

"Očekivala sam da ću biti samo gost, ali kada sam vidjela da Navojec nije došao, i da Miraju treba pomoć, uhvatila sam se tacne i pošteno zaradila dio današnjeg pazara za humanitarne svrhe", kazala nam je Marija.

Među brojnim gostima bio je i dvomjesečni Miraj Barukčić.

"Bila sam trudna, gledala seriju i čitam imena na odjavnoj špici, za oko mi zapne Miraj. Kažem mužu: baš mi se sviđa ime, hajde da mu, ako dobijemo sina, damo ime Miraj, i takjo je i bilo. Pitali njegovog starijeg brata kako mu se zove mali braco, on kaže - Čombe", ispričala nam je Suana, majka malog Miraja, a susret s malim imenjakom oduševio je Miraja Grbića koji je poželio da se s njim fotografira.

Kako kažu iz Galerije "Boris Smoje", s akcijom namjeravaju nastaviti svake subote, svakodnevno su u kontaktu sa brojnim poznatim ličnostima, većina ih želi ulčestvovati i samo od njihovog rasporeda zavisi kad će ko gostovati.