BiH
0

Čolak bez dileme o Bevandinom imenovanju

FENA
Bariša Čolak
Bariša Čolak
Ne sumnajm ni trenutka da će Vjekoslav Bevanda biti sutra potvrđen za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, kazao je novinarima u Sarajevu član rukovodstva HDZ-a BiH i aktuelni ministar pravde BiH Bariša Čolak.

Čolak je ovu izjavu potkrijepio činjenicom da su lideri bh. političkih stranaka postigli saglasnost o ovom pitanju.

"Očekujem da će sutra Bevanda izložiti kratki ekspoze, što je i uobičajeno u ovom procesu", rekao je Čolak.

Nije želio potvrditi ko će iz redova HDZ-a BiH biti imenovan na ministarske i zamjeničke pozicije u Vijeću ministara jer, kako je rekao, želi sačekati zvanične organe stranke da potvrde ove informacije.

Upitan da prokomentira sukob koji je posljednjih dana aktuelan između SDA i SDP-a, Čolak je kazao da će se sve to riješiti te da trenutna situacija ne bi trebao ugroziti formiranje Vijeća ministara.

"Svi su svjesni zastoja koji smo imali u proteklih više od godinu dana i mislim da će se sve to riješiti kompromisom u duhu sporazuma koji je već potpisan", rekao je Čolak.

Ukoliko ne bude "zapinjanja" u procesu provjere kandidata za ministarske i zamjeničke pozicije koje će provesti CIK BiH i SIPA, Čolak očekuje završetak procesa formiranja Vijeća ministara krajem januara ili početkom februara.