BiH
106

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market donosi 34 dana dobre zabave

Piše: A. U.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Svečanim paljenjem centrale gradske jelke otvoren je treći Coca-Cola Sarajevo Holiday Market.

Market je aktivnost koju organiziraju UG Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator. Market pruža priliku za prazničnu kupovinu u 29 kućica u kojima domaći izlagači nude različite proizvode. Za najmlađe posjetioce tu je kućica Djeda Mraza te igraonica, a tu su i svakodnevne priredbe i muzički nastupi. Stariji posjetioci večernju zabavu mogu potražiti u pubu. Novitet na ovogodišnjem marketu je zimska bašta.

Projekt menadžer Holiday Marketa, Alis Brkić, najavio je 34 dana dobre zabave te kazao da Holiday Market želi Sarajevu ponuditi zimu kakvu ono zaslužuje.

David Barth, šef misije USAID-a u BiH, partnera projekta, naveo je kako mu je ovo drugi Holiday Market kojem će prisustvovati sa svojom porodicom.

"Ovaj market je važan, jer građanima i turistima pruža priliku da uživaju u svim ovim lijepim proizvodima lokalnih proizvođača. Jedna od stvari, koja je za pohvalu, je štand posvećen osobama s posebnim potrebama, gdje im je pružena prilika da predstave svoje proizvode", rekao je Barth.

Ambasadorica Kraljevine Norveške Anne Vibeke Lilloe navela je da podržavajući ovaj market, podržavamo i umjetnike i zanatlije, dajući im mjesto na kojem mogu ponuditi svoje proizvode. Na taj način market doprinosi ekonomskom razvoju na jedan inovativan način.

"Zadovoljstvo nam je što možemo biti sudionici ovog marketa i građanima pružiti ovaj užitak, jer ovo nije običan market, već uvod u praznike koji slijede. Bit će to, prije svega, velika radost za djecu, ali i građane i turiste. Nije ovo američki ludi petak niti pretpraznična euforija kupovine u evropskim zemljama. Mi smo skromna zemlja, skromnih kupovnih mogućnosti, ali očekujem da će ovi proizvodi naći svoje kupce", rekao je Ivo Komšić, gradonačelnik Grada Sarajeva.

Nakon obraćanja prisutnima, Komšić, Brkić, Barth i Lilloe su svečano upalili centralnu gradsku jelku, nakon čega su Đorđe Jovančić i dječiji hor škole pjevanja Basics svojim mini nastupom zabavljali posjetioce.