Žene Srebrenice primile pismo
0

Clintonovi pokazali da nisu zaboravili Srebrenicu

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Krajem juna ove godine iz Amerike je na adresu Udruženja "Žene Srebrenice" stiglo pismo koje je napisala američka državna tajnica Hillary Clinton.

Kao povod navela je hapšenje Ratka Mladića uz napomenu da je to ujedno i pismo podrške ženama Srebrenice, koje i dalje tragaju za svojim najmilijim.

Kada je krajem jula ove godine na adresu Udruženja "Žene Srebrenice" stiglo pismo od američke državne tajnice Hillary Clinton prvo je zavladala nevjerica, a potom velika radost. Predsjednica ovog Udruženja, Hajra Ćatić kaže da će im ovo pismo podrške dati novu snagu u potrazi za poginulim članovima porodice.

"Kad sam dobila pismo zaista sam bila onako, malo iznenađena i ona u ovom pismu pozdravlja hapšenje Ratka Mladića, cijeni rad porodica i želi da majke pronađu svoje najmilije i dostojno ih pokopaju. Ovim pismom porodica Clinton je potvrdila da nisu zaboravili Srebrenicu", kazala je Hajra Ćatić, predsjednica Udruženja "Žene Srebrenice".

Kako kaže Ćatićeva, u najteže vrijeme za ovaj grad, zahvaljujući tadašnjem predsjedniku Amerike, Billu Clintonu i paketima koje su američki vojnici bacali iz aviona, uspjeli su preživjeti. Nekoliko godina poslije došao je u Srebrenicu kako bi otvorio Memorijalni centar u Potočarima.

Uskoro će majke Srebrenice, na adresu Clintonovih, poslati odgovor.