Politika i vremenske nepogode
0

Članovima PDP-a zabranjeno da čiste snijeg u Banjoj Luci

Piše: D. Tomić
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Da se politički poeni sakupljaju i tokom novonastalih zimskih nepogoda potvrđuje nam najnoviji slučaj iz Banje Luke, gdje je članovima i simpatizerima PDP-a, kako navode iz ove partije, jutros bilo zabranjeno čišćenje snijega ispred pojedinih javnih ustanova u ovom gradu.

Prema informacijama iz PDP-a, poslanici i odbornici ove stranke iz Banje Luke ostali su zaprepašteni zbog odluke Nataše Radulović, direktorice JU Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, koja zainteresovanim građanima i njihovim izabranim predstavnicima nije dozvolila čišćenje snijega ispred vrtića.

"Šokirani smo što smo kao izabrani odbornici PDP-a, po nalogu direktorice spriječeni da jutros očistimo javne površine između i oko dva vrtića, Petar Pan i Neven, u ulici Srđe Zlopogleđe, oko kojih smo već čistili prije sedam dana nakon prvog velikog snijega", naveli su u PDP-u.

Oni dodaju da je za svaku osudu stav direktorice banjalučkih vrtića da njima ne treba pomoć građana, raznih organizacija pa i političkih partija u stvaranju uslova za nesmetan rad u toku vremenskih nepogoda.

"Iako okupljeni u jednu političku opciju koja ima značajnu podršku građana u Banjoj Luci, napominjemo da smo kao grupa građana i roditelja na ovaj način željeli doprinijeti društvenoj odgovornosti u borbi protiv elementarnih nepogoda i nastaviti započetu akciju čišćenja snijega", istakli su u PDP-u.

Iz PDP-a su danas pozvali predsjednika RS Milorada Dodika, koji je i predsjednik najveće stranke u RS, da reaguje i zaustavi ovakvo ponašanje jedne rukovodeće osobe koja je imenovana na prijedlog njegove političke opcije.

"Napominjemo da smo reagujući na apele svih relevantnih subjekata RS pa i predsjednika, dali svoj doprinos, ne ometajući normalan rad predškolskih ustanova niti ulazeći u sam objekt vrtića", navode PDP-u.

Oni su se na kraju zapitali i da li je posrijedi klasičan primjer političke, ali i građanske diskriminacije i pokušaj uvođenja strahovlade, suprotno zdravom razumu i potrebama cijelog društva.