Nakon pet mjeseci
0

Članovi Vlade Brčko Distrikta dali svečanu izjavu

FENA
Foto: InfoBrcko.com
Foto: InfoBrcko.com
Danas je u Brčkom održana treća vanredna sjednica Skupštine Distrikt na kojoj su novi članovi Vlade Brčko Distrikta dali svečanu izjavu čime je Brčko Distrikt, nakon pet mjeseci međustranačkih usuglašavanja, dobio novu izvršnu vlast.

Prvi zadatak koji je postavljen za članove Vlade je prijedlog proračuna za 2009. godinu kojeg zastupnici Skupštine Distrikta trebaju usvojiti do 31. marta ili će u suprotno to učiniti supervizor za Brčko svojim nalogom.

Prema ranijem dogovoru, članovi Vlade Distrikta su Ermin Džindić (SDP) Odjel za javnu sigurnost, Zekerijah Osmić (SDP) Odjel za javini registar i Branka Žilić Đurić (SDP) Odjel za izbjegle i raseljene osobe.

Tri mjesta u Vladi pripala su koaliciji koju predvodi SDS, Odjel za urbanizam Svjetlana Čivčić, Odjel za stručno administrativne poslove Niko Stoparić i Odjel za komunalne djelatnosti Predrag Ljubojević.

SDA je dobila Odjel za zdravstvo Admir Čandić i Odjel za obrazovanje Rizo Čivić.

Kandidati Stranke za BH obavljat će funkciju glavnog koordinatora Belmir Agić i savjetnika gradonačelnika Safet Rizvanović. Funkciju voditelja Odjela za javne poslove, ispred S BiH obavljat će Rifat Mujanović.

Brčanski HDZ je dobio Odjel za gospodarski razvoj Pero Gudeljević, a HSS-NHI je dobio Odjel za poljoprivredu kojeg će i u naredne četiri godine voditi Peja Mendeš.